Jednoduchý recept

Mandlové preclíky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 57005

Ingredience

190 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
470 g Mouka pšeničná hladká T 650
300 g Máslo čerstvé
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Zázvor mletý
Na ozdobení
50 g Cukr krystal
60 g Mandle
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 702 kcal
Kilojoule 2 937kJ
22% Sacharidy 78 g
52% Tuky 39 g
1% Sodík 16 mg
20% Bílkoviny 11 g

Mandlové preclíky postup přípravy receptu:

1

Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme do misky, smícháme prosátou moukou, cukrem, žloutky, vanilkovým cukrem, nakonec dochutíme jemně nastrouhaným zázvorem. Ze surovin vypracujeme těsto, které vložíme do lednice na 30 minut odpočinout.

2

Na moukou posypaném válu těsto rozválíme na velký plát, silný 3 - 4 mm. Formičkou vyřezáváme preclíky, které pokládáme na pečícím papírem vyložený plech. Preclíky potřeme rozkvedlaným vejcem, posypeme jemně nasekanými mandlemi a hrubým cukrem.

3

Naplněný plech vložíme do předehřáté trouby, poté pečeme 15 minut při 180 stupních. Upečené necháme vychladnout na plechu, následně je nakládáme na mřížku a necháme vychladnout úplně. Uložíme je do vhodné nádoby, uzavřeme a necháme tři dny odležet.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept