Slanečky v županu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slanečky v županu
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57183 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Červená řepa |
4 krajíc | Chléb celozrnný žitný |
1 ks | Cibule |
2 ks | Jablka |
1 balení | Majonéza |
2 ks | Mrkev kořen |
4 kávová lžička | Ocet vinný |
4 kávová lžička | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Pažitka |
400 g | Slaneček |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 82,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 566,3mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,1mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Chléb celozrnný žitný, Cibule, Jablka, Majonéza, Ocet vinný, Olej rostlinný, Pažitka, Slaneček, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slanečky v županu postup přípravy receptu:
1 | Slanečky den předem vykucháme a dáme přes noc vymáčet. Druhý den je stáhneme, vykostíme a nakrájíme na kousky. |
2 | Velké červené řepy a velké mrkve uvaříme, nastrouháme na hrubém struhadle, stejně tak velká oloupaná jablka a cibuli nakrájíme na tenká kolečka. |
3 | Na servírovací ploché misky položíme připravené kousky slanečků, pokapeme olejem a octem a obložíme plátky cibule. Na tento podklad přijde vrstva nastrouhané mrkve, na ní položíme vrstvu strouhaných jablek a nahoru navršíme červenou řepu a přelijeme majonézou, a dáme na 24 hodin uležet do chladu. |
4 | Podáváme posypané sekanou pažitkou jako předkrm nebo studenou večeři s černým chlebem. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k „vymáčení“ slanečků. Místo slanečků je možno použít u nás dostupnějších matjesů. Místo majonézou můžeme pokrm zalít přisolenou zakysanou smetanou.
Výborné