Šuang-si z hovězího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šuang-si z hovězího masa
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 572 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Česnek |
20 g | Chilli koření mleté |
300 g | Cibule |
20 g | Glutasol |
100 g | Houby černé |
1000 g | Hovězí maso zadní |
100 ml | Hovězí vývar základní |
300 ml | Olej stolní |
150 ml | Omáčka sójová |
300 g | Paprika sterilovaná |
300 g | Pórek |
100 g | Solamyl |
20 g | Sůl |
200 g | Vejce slepičí |
200 ml | Víno bílé |
300 g | Žampiony čerstvé |
50 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 159,4mg |
Draslík | 363,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Hovězí vývar základní, Olej stolní, Paprika sterilovaná, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Žampiony čerstvé, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby černé, Hovězí maso zadní, Omáčka sójová, Pórek, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Glutasol nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Šuang-si z hovězího masa postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na slabé plátky cca 3cm dlouhé. Vložíme je do mísy, osolíme, promícháme s částí máčeného škrobu a s vejci a necháme je v chladničce odležet. |
2 | Na pánvi rozehřejeme tuk a plátky masa prudce opečeme. Tuk scedíme a k masu přidáme černé houby, česnek nakrájený na plátky, žampiony, očištěný, opláchnutý a na kostky nakrájený pórek, kapii, jemně nakrájenou cibuli a vše promícháme. Dochutíme čili kořením a mletým zázvorem. |
3 | Nakonec vše zalijeme zálivem ze sójové omáčky, vína, glutasolu, zbylého škrobu a vývaru. Vše zamícháme a krátce prohřejeme. |