Zeleninový ostrý dresink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový ostrý dresink
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57287 |
Kategorie: | Dresinky |
Ingredience
10 g | Bazalka |
100 g | Chilli paprička |
120 g | Cibule |
20 ml | Citronová šťáva |
10 g | Krevetová pasta |
150 g | Rajčata |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 226,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Chilli paprička, Cibule, Citronová šťáva, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevetová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový ostrý dresink postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, rajčata rozpůlíme, chilli papričky rozkrojíme. Všechnu zeleninu vložíme do sítka, zavěsíme nad vroucí vodu, zakryjeme pokličkou a vaříme v páře asi 15 minut. Rajčata oloupeme, zbavíme semínek, z chilli papriček odstraníme stopky, semínka, zeleninu vložíme do mixéru, osolíme, přidáme krevetovou pastu, zakápneme citronovou šťávou, přidáme lístky bazalky a rozmixujeme dohladka. |
2 | Dresink používáme při grilování. |