Švej-ču-žou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švej-ču-žou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 574 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Chilli koření mleté |
20 g | Glutasol |
100 ml | Hovězí vývar základní |
200 ml | Omáčka sójová |
10 g | Pepř jamajský |
300 g | Pórek |
500 g | Sádlo škvařené |
200 g | Solamyl |
10 g | Sůl |
200 g | Vejce slepičí |
1000 g | Vepřová kýta |
120 ml | Víno bílé |
300 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 200,1mg |
Draslík | 557,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Hovězí vývar základní, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta, Víno bílé, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pepř jamajský, Pórek, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Glutasol nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Švej-ču-žou postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso opláchneme, nakrájíme na tenké plátky, osolíme a promícháme s částí máčeného škrobu a s vejci. Necháme krátce odležet. |
2 | Na pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme maso a za stálého míchání vidličkou je pečeme dohněda - nesmí se slepit. Potom maso scedíme a necháme okapat na cedníku. |
3 | Do pánve přidáme vývar, zelí bez košťálů, krátce spařené a nakrájené na kostky, očištěný, omytý a na kostky nakrájený pórek a vše krátce podusíme. |
4 | Přidáme opečené maso, přilijeme sójovou omáčku, víno, přidáme glutasol a mírně zahustíme zbylým máčeným škrobem. |
5 | Na pánvi rozehřejeme sádlo, osmahneme v něm jamajský pepř a čili koření a tímto sádlem pokrm přelijeme. |