Lečo zapečené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lečo zapečené
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 5753 |
Ingredience
1500 dkg | Brambory |
85 dkg | Lečo sterilované |
12 dkg | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
4 dkg | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 dkg | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1 925g |
---|---|
Cholesterol | 786,7mg |
Draslík | 64g |
Vláknina | 753g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 36,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2g |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 631,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lečo sterilované, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lečo zapečené postup přípravy receptu:
1 | Uvařené a oloupané brambory nakrájíme na plátky. |
2 | Z poloviny másla, mouky a mléka uvaříme bešamel. |
3 | Necháme vychladnout, vmícháme vejce a smícháme s bramborami. Pekáč vymažeme máslem, na dno dáme polovinu brambor, na ně polovinu leča z konzervy, klobásu pokrájíme a zakryjeme zbytkem brambor. |
4 | Zalijeme smetanou, zakapeme zbylým máslem a posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme v troubě asi 35 minut. |