Recept

Kakaovo-smetanový dezert

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 57555

Ingredience

Namočená želatina
2 polévková lžíce Voda pitná
1 polévková lžíce Želatina
Kakaový krém
80 g Cukr krupice
4 polévková lžíce Kakao
5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
Na ozdobu
4 polévková lžíce Čokoláda 70% kakao
Vodní lázeň
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 596 kcal
Kilojoule 2 492kJ
8% Sacharidy 30 g
66% Tuky 49 g
2% Sodík 42 mg
15% Bílkoviny 8 g

Kakaovo-smetanový dezert postup přípravy receptu:

1

Do sklenice vložíme 2 lžíce vlažné vody a smícháme ji se lžící práškové želatiny.

2

Do mísy rozklepneme vejce, přidáme k nim cukr, kakao a smetanu (2 dl). Mísu posadíme do hrnce s litrem vařící vody a směs šleháme nad parou, než zhoustne. Poté ji sejmeme z hrnce, přidáme želatinu a šleháme až do vychladnutí.

3

Ze 3 dl smetany vyšleháme tuhou šlehačku, zapracujeme do kakaového krému, poté krém dáme do pudinkových formiček, které jsme vypláchli studenou vodou. Pudink necháme v chladničce ztuhnout. Pudink vyklopíme na talířky, ozdobíme nastrouhanou čokoládou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept