Jednoduchý recept

Jihočeské mandlové perníčky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 57655

Ingredience

0,5 polévková lžíce Citronová kůra
20 g Koření perníkové
13 g Kypřicí prášek do perníku
250 g Mandle
300 g Med včelí
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
Na vymazání plechu
60 g Hera

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 176 kcal
Kilojoule 737kJ
6% Sacharidy 22 g
12% Tuky 9 g
0% Sodík 2 mg
7% Bílkoviny 4 g

Jihočeské mandlové perníčky postup přípravy receptu:

1

Mouku spolu s kypřícím práškem do perníku prosejeme na vál. Přidáme pomleté mandle, med, perníkové koření, jemně nastrouhanou citrónovou kůru. Nakonec přidáme při pokojové teplotě změklé, na kousky nakrájené máslo. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které ihned rozválíme na moukou posypaném vále na plát, silný 5 mm.

2

Formičkami s vánoční tematikou vykrajujeme různé tvary. Pokládáme je na Herou vymazaný plech. Pečeme v nahřáté troubě přibližně 10-15 minut. Po upečení necháme mírně vychladnout na plechu. Potom perníčky naskládáme na kovový rošt, kde je necháme vychladnout úplně.

3

Perníčky uskladníme na chladné místo.

Poznámka

Po vychlazení a odležení perníčky můžeme ozdobit, například bílou polevou nebo čokoládovou polevou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept