Jihočeské mandlové perníčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jihočeské mandlové perníčky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57655 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Citronová kůra |
20 g | Koření perníkové |
13 g | Kypřicí prášek do perníku |
250 g | Mandle |
100 g | Máslo čerstvé |
300 g | Med včelí |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Na vymazání plechu | |
---|---|
60 g | Hera |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 4,0mg |
Draslík | 64,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Mandle, Med včelí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Hera mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření perníkové, Kypřicí prášek do perníku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jihočeské mandlové perníčky postup přípravy receptu:
1 | Mouku spolu s kypřícím práškem do perníku prosejeme na vál. Přidáme pomleté mandle, med, perníkové koření, jemně nastrouhanou citrónovou kůru. Nakonec přidáme při pokojové teplotě změklé, na kousky nakrájené máslo. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které ihned rozválíme na moukou posypaném vále na plát, silný 5 mm. |
2 | Formičkami s vánoční tematikou vykrajujeme různé tvary. Pokládáme je na Herou vymazaný plech. Pečeme v nahřáté troubě přibližně 10-15 minut. Po upečení necháme mírně vychladnout na plechu. Potom perníčky naskládáme na kovový rošt, kde je necháme vychladnout úplně. |
3 | Perníčky uskladníme na chladné místo. |
Poznámka
Po vychlazení a odležení perníčky můžeme ozdobit, například bílou polevou nebo čokoládovou polevou.