Jednoduchý recept

Sklořicové suchárky s mandlovou polevou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 57681

Ingredience

150 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
13 g Kypřicí prášek do pečiva
270 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Skořice mletá
0,5 špetka Sůl
Na vymazání plechu
60 g Hera
Na polevu
70 g Cukr krystal
80 g Mandle
1 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 194 kcal
Kilojoule 811kJ
6% Sacharidy 23 g
14% Tuky 11 g
0% Sodík 10 mg
5% Bílkoviny 3 g

Sklořicové suchárky s mandlovou polevou postup přípravy receptu:

1

Volně změklé máslo s moukou a kypřicím práškem dáme do misky, smícháme dohromady. Přisypeme vanilkový i krupicový cukr, skořici, sůl. Všechny suroviny zpracujeme na hladké těsto, které na moukou vysypaném válu rozvalíme na velikost plechu. Plech vymažeme tukem a na něj položíme připravené těsto.

2

Do misky vsypeme cukr, přidáme bílek, dobře prošleháme, vsypeme nasekané mandle a důkladně promícháme. Polevou potřeme těsto na plechu a následně vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 170 stupních přibližně 20 minut. Po upečení ještě teplý koláč rozkrájíme na čtverce nebo obdélníky a necháme vychladnout.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept