Recept

Ruská jablečná krémová polévka

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 57691

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
100 g Cukr krupice
600 g Jablka
8 polévková lžíce Rýže dušená
0,5 kávová lžička Skořice mletá
200 g Veka
1200 ml Voda pitná
8 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 352 kcal
Kilojoule 1 473kJ
22% Sacharidy 78 g
4% Tuky 3 g
1% Sodík 25 mg
9% Bílkoviny 5 g

Ruská jablečná krémová polévka postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme, žemlovku zbavíme kůrky, nakrájíme na kousky.

2

Suroviny vložíme do hrnce, přidáme kousek strouhané citronové kůry a mletou skořici. Poté vše zalijeme horkou vodou a rozvaříme. Rozvařenou směs necháme vychladnout, rozmixujeme ji, hrnec doplníme horkou vodou asi na 1200 ml, přidáme cukr, uvedeme do varu a asi 2 minuty povaříme.

3

Při podávání dáme na každý talíř 2 lžíce dušené rýže a 2 lžíce zakysané smetany.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept