Citronový dort s kandovaným ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Citronový dort s kandovaným ovocem
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57784 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
30 g | Citronová kůra |
50 ml | Citronová šťáva |
180 g | Cukr krupice |
40 g | Cukr moučkový |
130 g | Kandované ovoce |
180 g | Máslo čerstvé |
25 g | Mouka rýžová |
180 g | Samokypřicí mouka |
25 g | Tuk |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 119,1mg |
Draslík | 75,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Cukr moučkový, Kandované ovoce, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka rýžová, Samokypřicí mouka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Citronový dort s kandovaným ovocem postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vložíme měkké máslo, přisypeme cukr a vyšleháme do lehké pěny. Postupně zašleháme rozkvedlaná vejce, přisypeme mouku, strouhanou citronovou kůru, kandované ovoce, rýžovou mouku, přilijeme citronovou šťávu a opatrně vypracujeme těsto. Formu na dorty vymažeme tukem, vložíme do ní těsto, uhladíme, umístíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C zhruba 70 minut. |
2 | Dort vyklopíme z formy, necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme posypaný moučkovým cukrem. |
Poznámka
Servírujeme studené.