Telecí ledvinky na madeiře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí ledvinky na madeiře
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57864 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Máslo čerstvé |
50 g | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový sterilovaný |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Telecí ledviny |
150 ml | Víno madeira |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 479,0mg |
Draslík | 415,6mg |
Vláknina | 408,3mg |
Vitamín A | 430,9mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Protlak rajčatový sterilovaný, Sůl, Telecí ledviny mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí ledvinky na madeiře postup přípravy receptu:
1 | Ledvinky omyjeme studenou vodou, osušíme, lůj na povrchu zčásti odkrojíme a nakrájíme je na kostky. Na oleji je napolovic opečeme a vhodíme na cedník, aby krev dobře vykapala. |
2 | Na pánvi rozpustíme polovinu másla, ve kterém ledvinky dozlatova opečeme. Přendáme je do jiné nádoby, do tuku na pánvi vlijeme víno a přidáme rajčatový protlak, povaříme, vrátíme ledvinky, osolíme, opepříme a vmícháme druhou polovinu másla. Už nevaříme. |
3 | Musíme pracovat velmi rychle, protože ledvinky dlouhým tepelným zpracováním snadno tvrdnou. |