Telecí hlava smažená v těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí hlava smažená v těstíčku
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 57911 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Telecí hlava |
3 ks | Vejce slepičí |
3 l | Vývar zeleninový |
150 ml | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 337,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 211,9mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,0mg |
Vitamín E | 9,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Telecí hlava, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí hlava smažená v těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Telecí hlavu přesekneme napůl, dobře ji omyjeme, spaříme vřelou vodou a vaříme 90 minut v zeleninovém vývaru se lžičkou soli. Maso obereme z kostí a necháme vychladnout. |
2 | Maso nakrájíme na na dílky velké asi 3 cm. |
3 | Z osolených bílků ušleháme pevný sníh, vařečkou opatrně vmícháme mouku a žloutky, kousky masa jednotlivě do těstíčka namáčíme a smažíme v rozpáleném oleji. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vychladnutí masa obraného z hlavy.