Krevety v křišťálovém županu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety v křišťálovém županu
Krevety v křišťálovém županu
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 57994 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
100 g | Cibulka jarní |
125 g | Hrášek |
600 g | Krevety tygří - loupané |
40 g | Maizena - kukuřičný škrob |
2 dl | Olej arašídový (podzemnicový) |
10 ml | Olej sezamový |
40 ml | Omáčka ústřicová |
60 g | Paprika červená |
10 g | Sůl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
20 ml | Víno rýžové čínské |
5 g | Zázvor |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 157,5mg |
Draslík | 221,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,8mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Hrášek, Olej arašídový (podzemnicový), Olej sezamový, Omáčka ústřicová, Paprika červená, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Víno rýžové čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Maizena - kukuřičný škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Zázvor nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Krevety v křišťálovém županu postup přípravy receptu:
1 | Oloupané, očištěné krevety promícháme 1 minutu se lžičkou soli, opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Tento postup opakujeme 3x a při posledním krevety důkladně propláchneme studenou vodou. V míse rozmícháme lžíci škrobu s bílkem, krevety do marinády rozložíme a necháme 30 minut odležet. Ve woku rozpálíme olej a krevety 2 minuty necháme fritovat, vyjmeme, osušíme na papírové utěrce a uchováme v teple. |
2 | V misce smícháme ústřicovou omáčku, zeleninový vývar, rýžové víno, zbytek škrobu a sezamový olej. |
3 | Olej z woku odlijeme a ponecháme asi jen 2 lžíce, přidáme prolisovaný česnek a zázvor a krátce osmahneme. Přisypeme hrášek a na kostičky nakrájenou papriku, orestujeme asi 2 minuty, zalijeme omáčkou a necháme přejít varem. Nakonec do omáčky vmícháme krevety a podáváme. |