Krůtí závitky s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí závitky s chřestem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 58075 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
150 g | Chřest sterilovaný |
60 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
40 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Sezamová semínka |
100 ml | Smetana |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
600 g | Krůtí prsa |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 238,2mg |
Draslík | 518,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 484,9mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Chřest sterilovaný, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Krůtí prsa mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sezamová semínka, Smetana nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí závitky s chřestem postup přípravy receptu:
1 | Maso rozkrájíme na řízky, naklepeme a osolíme. Lístky bazalky posekáme nadrobno, nakládaný chřest necháme okapat. |
2 | Řízky posypeme bazalkou, navrch položíme dva výhonky chřestu, maso zabalíme a sepneme jehlou. Závitky namáčíme v těstíčku, které jsme připravili smícháním rozšlehaných vajec se smetanou, pepřem, moukou a sezamovými semínky. |
3 | Závitky smažíme ze všech stran při mírném plameni na másle s olejem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.