Recept

Ukrajinské vareniky s višněmi

  • Ukrajina
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58172

Ingredience

250 g Cukr krupice
500 g Mouka polohrubá
150 g Máslo čerstvé
1,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 kg Višně
3,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,007 kcal
Kilojoule 4 215kJ
34% Sacharidy 123 g
32% Tuky 24 g
13% Sodík 250 mg
24% Bílkoviny 14 g

Ukrajinské vareniky s višněmi postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme náplň do vareniků: višně vypeckujeme, vložíme do mísy, prosypeme 200 g cukru a necháme 2 - 3 hodiny stát, aby pustily šťávu. Poté je scedíme a necháme okapat. Pecky z višní dáme vařit asi na 10 minut do 150 ml vody, poté je přecedíme, přidáme 50 g cukru, znovu uvedeme do varu, když se cukr rozpustí, tekutinu vychladíme a přilijeme do ní šťávu z višní.

2

Mezitím připravíme z 500 g polohrubé mouky, 100 - 150 ml vody, 2 vajec a špetky soli těsto. To následně rozválíme do plátu o síle 2 - 3 mm, který rádýlkem rozkrájíme na čtverečky 5 x 5 cm.

3

Okapanými višněmi plníme připravené čtverečky těsta, růžky pečlivě spojíme a knedlíčky v dlani zakulatíme.

4

Vareniky vložíme do 3 l vařící osolené vody, vaříme. Po 8 - 10 minutách vyplavou vareniky na povrch, drátěnou naběračkou je vybereme do mísy, následně je polijeme rozpuštěným máslem.

5

Podáváme pokapané připravenou sladkou šťávou.

Poznámka

do vareniků V době určené na přípravu není započítán čas, potřebný k odležení višní. Vareniky můžeme naplnit také medem slazenými strouhanými jablky se skořicí nebo sladkým tvarohem s hrozinkami. Takto plněné vareniky sypeme moučkovým cukrem a poléváme zakysanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept