Králík trochu jinak - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík trochu jinak
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 120 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 5830 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Česnek |
60 dkg | Králičí maso |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
17% Kalorie 339 kcal
Kilojoule 1 418kJ
1% Sacharidy 3 g
26% Tuky 19 g
11% Sodík 212 mg
64% Bílkoviny 36 g
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 273,2mg |
Draslík | 563,0mg |
Vláknina | 275,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Králičí maso, Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Králík trochu jinak postup přípravy receptu:
1 | Zadní stehna a hřbet králíka vykostíme. |
2 | Nakrájíme maso na kostky, osolíme, potřeme česnekem a vložíme do pekáče. |
3 | Zalijeme olejem a necháme přes noc v chladu uležet. |
4 | Poté pečeme 75 minut. |
5 | Před dopečením zalijeme rozšlehanými vejci se strouhankou a 10 minut ještě dopečeme a poté podáváme. |