Krymská omeleta s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krymská omeleta s jablky
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58308 |
Kategorie: | Sladké omelety |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
150 g | Jablka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
50 ml | Sirup višňový |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 737,0mg |
Draslík | 393,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 928,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jablka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sirup višňový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krymská omeleta s jablky postup přípravy receptu:
1 | Vyzrálá sladká jablka oloupeme a jádřince vykrojíme. Jablka rozkrájíme na tenké plátky a trochu je podusíme na pánvi s máslem. |
2 | Potom je zalijeme rozšlehanými vejci, zamícháme a upečeme jako přírodní omeletu. |
3 | Před podáním podle chuti pocukrujeme a polijeme višňovým sirupem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.