Běloruský višňový kysel - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Běloruský višňový kysel
Běloruský višňový kysel
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58348 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
250 g | Višně |
600 ml | Voda pitná |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 87g |
---|---|
Cholesterol | 34,7mg |
Draslík | 239,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Višně, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Běloruský višňový kysel postup přípravy receptu:
1 | Omyté višně vypeckujeme, posypeme cukrem a necháme stát. |
2 | Pecky roztlučeme, zalijeme 500 ml horké vody, přidáme šťávu vykapanou při odpeckování višní a uvedeme do varu. Vaříme 3 minuty, potom odvar přecedíme. |
3 | Horkým odvarem zalijeme višně a dáme vařit. Do vařícího roztoku, vlijeme Maizenu rozmíchanou ve 100 ml studené vody, zamícháme, přivedeme do varu, odstavíme z ohně a necháme vychladnout. |
4 | Višňový kysel podáváme se zakysanou smetanou. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k tomu, aby višně pustily šťávu a k vychlazení kyselu.