Jednoduchý recept

Běloruský višňový kysel

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58348

Ingredience

200 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
250 g Višně
600 ml Voda pitná
200 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 593 kcal
Kilojoule 2 479kJ
24% Sacharidy 87 g
18% Tuky 13 g
3% Sodík 65 mg
4% Bílkoviny 2 g

Běloruský višňový kysel postup přípravy receptu:

1

Omyté višně vypeckujeme, posypeme cukrem a necháme stát.

2

Pecky roztlučeme, zalijeme 500 ml horké vody, přidáme šťávu vykapanou při odpeckování višní a uvedeme do varu. Vaříme 3 minuty, potom odvar přecedíme.

3

Horkým odvarem zalijeme višně a dáme vařit. Do vařícího roztoku, vlijeme Maizenu rozmíchanou ve 100 ml studené vody, zamícháme, přivedeme do varu, odstavíme z ohně a necháme vychladnout.

4

Višňový kysel podáváme se zakysanou smetanou.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k tomu, aby višně pustily šťávu a k vychlazení kyselu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept