Recept

Sibiřský křenový kvas

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58359

Ingredience

1 balení Chléb celozrnný žitný
250 g Cukr krupice
50 g Hrozinky
100 g Křen
100 g Med včelí
10 g Sušené droždí
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 414 kcal
Kilojoule 1 731kJ
24% Sacharidy 87 g
107% Tuky 80 g
2% Sodík 39 mg
6% Bílkoviny 3 g

Sibiřský křenový kvas postup přípravy receptu:

1

Černý žitný chléb nakrájíme na kostičky, dáme na plech do trouby a nasucho opečeme. Opečený chléb vložíme do kastrolu, zalijeme vařící vodou, přikryjeme poklicí a necháme usadit. Pak tekutinu slijeme, přidáme do ní sušené droždí s cukrem, zakryjeme plátnem a na teplém místě necháme přes noc vykvasit. Po zkvašení nápoj přecedíme.

2

Křen očistíme a nakrájíme na tenké plátky a svaříme 0,5 litru vody s 50 g cukru a se 100 g medu.

3

Do přecezeného kvasu přidáme křen s hrozinkami, přilijeme roztok cukru s medem, promícháme, zakryjeme, necháme v chladu několik dní uzrát a pak ho přecedíme.

4

Takto připravený kvas podáváme dobře vychlazený.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný ke kvašení a k odstátí nápoje.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept