Fazolová polévka s klobásou a uzeným - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolová polévka s klobásou a uzeným
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58390 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
300 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
250 g | Fazole |
150 g | Klobása - Čabajka |
100 g | Moravské uzené |
40 ml | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Vegeta |
5 l | Voda pitná |
300 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 262,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 88,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,2mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Klobása - Čabajka, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vegeta, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Moravské uzené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolová polévka s klobásou a uzeným postup přípravy receptu:
1 | Proprané a opláchnuté fazole namočíme do 2 l studené vody a necháme je přiklopené přes noc namáčet. Čabajku spolu s moravským uzeným rozkrájíme na malé kostky. V hrnci rozpálíme olej, vložíme oloupanou, drobně pokrájenou cibuli, osmahneme ji do zlatova. Přidáme připravené uzené i klobásu a oloupané, na drobné kousky nakrájené brambory. Vše posypeme sladkou mletou paprikou, přisypeme zeleninu, scezené fazole a vše zalijeme 3 l vody. Přiklopíme poklici, povaříme do měkka. |
2 | Před dokončením vaření polévku dochutíme solí, pepřem, Vegetou, přidáme drobně nasekanou petrželovou nať. Teplou polévku porcujeme do polévkových misek a podáváme. |
Poznámka
Polévku podáváme jako teplý předkrm s čerstvým chlebem, vhodné jsou i rohlíky.