Jednoduchý recept

Česnečka z bujónu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58444

Ingredience

4 kostka Bujón hovězí
2 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
200 g Sýr Parmezán
2 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
4 stroužek Česnek
100 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 346 kcal
Kilojoule 1 446kJ
2% Sacharidy 6 g
29% Tuky 21 g
171% Sodík 3 g
57% Bílkoviny 32 g

Česnečka z bujónu postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vlijeme vodu, vložíme bujónové kostky, opepříme, osolíme. Vaříme za občasného míchání do rozpuštění bujónu. Do čtyř polévkových misek dáme na malé kousky rozkrájenou šunku, jemně nastrouhaný sýr a rozklepneme vejce. Postupujeme opatrně, aby se vejce neroztekla. Na povrch do každé misky dáme jeden prolisovaný česnek. Opatrně zalijeme hodně vroucím vývarem z bujónu. Každou porci česnečky posypeme drobně nasekanou petrželovou natí a podáváme.

Poznámka

Polévku podáváme hodně horkou. Můžeme také přidat na malé kousky opečené pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept