Drožďová polévka z bujónu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 13 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drožďová polévka z bujónu
Celkový čas: | 13 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 3 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58605 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 kostka | Bujón hovězí |
50 g | Čerstvé pekařské droždí |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
2 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 149,7mg |
Draslík | 115,3mg |
Vláknina | 975,8mg |
Vitamín A | 170,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Čerstvé pekařské droždí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Drožďová polévka z bujónu postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli drobně nasekáme a v hrnci na rozpáleném sádle zpěníme. Do cibule rozdrobíme droždí, za stálého míchání rozpustíme. Rozklepneme vejce, osolíme, opepříme, vložíme bujón, mícháme do usmažení vajíček. Zalijeme vodou, dobře rozkvedláme a povaříme 10 minut. |
2 | Uvařenou polévku rozdělíme do jednotlivých polévkových misek. Porce posypeme nasekanou petrželkou kudrnkou a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako teplý předkrm.