Kornoutky z ledového salátu s rýží a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kornoutky z ledového salátu s rýží a sýrem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58710 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
40 g | Cibulka jarní |
15 g | Majonéza |
80 g | Mrkev kořen |
1 g | Pepř černý mletý |
60 g | Ředkvička |
200 g | Rýže dušená |
100 g | Salát ledový |
4 g | Sůl |
8 g | Wasabi pasta |
80 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 131,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Majonéza, Ředkvička, Rýže dušená, Salát ledový, Sůl, Wasabi pasta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kornoutky z ledového salátu s rýží a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Listy ledového salátu omyjeme, otřepeme a dáme zatím stranou. Mrkev nakrájíme na drobné kostičky, ředkvičky na osminky, jarní cibulku posekáme na jemno. Do misky vložíme žervé, přidáme majonézu, sůl, pepř, pastu wasabi a vyšleháme do krému. Přisypeme řeřichu, mrkev, cibulku a promícháme. |
2 | Listy salátu rozložíme na pracovní desku, na každý naneseme vrstvu dušené rýže, navrch rozprostřeme krém se zeleninou, zavineme do kornoutků, upravíme na talířky a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.