Sushi s barevnou rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sushi s barevnou rýží
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58750 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ml | Barva do potravin oranžová |
2 ml | Barva na poživatiny zelená |
2 ml | Barva pro použití v potravinách červeň malinová |
40 g | Řasa Nori |
300 g | Rýže dušená |
10 g | Wasabi pasta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 26,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rýže dušená, Wasabi pasta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Řasa Nori mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Barva do potravin oranžová, Barva na poživatiny zelená, Barva pro použití v potravinách červeň malinová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sushi s barevnou rýží postup přípravy receptu:
1 | Dušenou rýži rozdělíme do čtyř misek, v jedné misce necháme bílou rýži, ve druhé misce pokapeme rýži červeným barvivem, ve třetí misce zeleným barvivem a ve čtvrté misce oranžovým barvivem. Rýži v miskách s barvou promícháme a necháme uležet, dokud se stejnoměrně neobarví. |
2 | Plátky řasy nori rozložíme na podložku, jako první vrstvu naneseme bílou rýži, přimáčkneme, další vrstvou bude zelená rýže, pak červená a nakonec oranžová. Každou vrstvu zvlášť přimáčkneme, aby se vrstvy nepromíchaly. Poslední vrstvu potřeme pastou wasabi. Pomocí podložky řasu zarolujeme do závitku, okraj řasy přilepíme rozmačkaným zrnkem dušené rýže, závitek nakrájíme na silnější plátky, vyskládáme na talíř a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené. Chceme-li na obarvení rýže použít přírodní barviva, použijeme šafrán, špenátový protlak a nálev z nakládané červené řepy.