Rýžová miska s rybami a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžová miska s rybami a zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58780 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
20 g | Cukr krupice |
200 g | Dýně |
120 g | Losos - filety |
120 g | Makrela - filety |
25 g | Olej slunečnicový |
40 ml | Omáčka sójová |
200 g | Ředkev Takuan |
400 g | Rýže dušená |
60 g | Shiitake houby |
100 g | Špenát listový čerstvý |
8 g | Sůl |
25 ml | Víno rýžové japonské - Mirin |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 36,6mg |
Draslík | 626,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,2mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Dýně, Losos - filety, Makrela - filety, Olej slunečnicový, Rýže dušená, Shiitake houby, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Ředkev Takuan, Víno rýžové japonské - Mirin mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžová miska s rybami a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Dýni rozkrojíme, vydlabeme dužinu a nakrájíme na kostky. Houby shiitake očistíme, odkrojíme tvrdé nohy a kloboučky rozkrojíme napůl, špenátové listy posekáme nahrubo, ředkev nakrájíme na slabé plátky. Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme dýni a povaříme 10 minut. Přilijeme mirin, sojovou omáčku, přisypeme houby, trochu cukru a vaříme dalších 15 minut. Špenát vložíme do cedníku a na posledních 30 vteřin ponoříme do hrnce. Scedíme a všechno necháme okapat. |
2 | Filety z lososa a makrely osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji a nakrájíme na menší plátky. Do misek rozdělíme dušenou rýži, ředkev, špenát, dýni, přiložíme plátky ryb, navrch položíme houby, podle chuti osolíme a podáváme. |