Německé frikasé s chřestem a hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Německé frikasé s chřestem a hráškem
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58807 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,3 ks | Celer bulvový |
3 stroužek | Česnek |
500 g | Chřest zelený |
1 ks | Cibule |
120 g | Hrášek mražený |
1300 g | Kuře |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 ks | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel |
100 ml | Šlehačka |
2 kávová lžička | Sůl |
3000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 267,8mg |
Draslík | 748,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 572,2mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Kuře, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Hrášek mražený, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Petržel, Šlehačka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Německé frikasé s chřestem a hráškem postup přípravy receptu:
1 | Kuře střední velikosti dáme vařit do 2 l vody s mrkví, celerem, petrželí, cibulí, česnekem, pepřem a lžičkou soli. Vaříme asi 45 minut, poté maso vyjmeme, vykostíme a nakrájíme, mrkev pokrájíme na kostky, celer i petržel na jemno nastrouháme. Vývar přecedíme. |
2 | Mezitím ze 4 lžic másla a hladké mouky usmažíme světlou jíšku, zašleháme 800 ml vývaru, přidáme maso se zeleninou a cca 10 minut povaříme. |
3 | Zatímco se kuře vaří, necháme rozmrazit mražený hrášek a do kastrolu dáme vařit litr osolené vody. Zelený chřest zbavíme tuhých spodních částí, vršky rozkrájíme na špalíčky 1,5 - 2 cm dlouhé, vhodíme je do vařící vody a vaříme asi 3 minuty do poloměkka. |
4 | Uvařený chřest i rozmrazený hrášek přimícháme do frikasé a společně asi 3 minuty prohříváme. |
5 | Nakonec přidáme šlehačku, zamícháme, ještě asi minutu prohřejeme a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.