Recept

Aucklandské nadívané kuře

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58820

Ingredience

2 ks Cuketa
1000 g Kuře
4 polévková lžíce Mléko polotučné
3 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Rohlíky bílé
150 g Slanina vepřová
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná
350 ml Zeleninový vývar

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 826 kcal
Kilojoule 3 455kJ
4% Sacharidy 16 g
77% Tuky 58 g
46% Sodík 913 mg
99% Bílkoviny 56 g

Aucklandské nadívané kuře postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme nádivku. Do hrnce dáme vařit 1,5 litru osolené vody. Oloupanou mrkev i omyté menší cukety rozkrájíme na malé kostky. Když voda začne vřít, vsypeme nakrájenou mrkev, po třech minutách cuketu. Společně ještě vaříme 3 minuty, poté zeleninu scedíme. Na kostičky nakrájíme slaninu a rozšleháme vejce.

2

Do mléka namočíme rohlík pokrájený na plátky, k němu přidáme zeleninu se slaninou, šlehané vejce, osolíme, opepříme, dobře promícháme a necháme čtvrt hodiny odpočinout.

3

Mezitím troubu zapneme na 180°C. Středně velké kuře omyjeme a osušíme. Poté ho osolíme, opepříme, naplníme připravenou nádivkou a vložíme na pekáč. Přelijeme olejem, podlijeme horkým zeleninovým vývarem a dáme do předehřáté trouby.

4

Pečeme 1½ - 1¾ hodiny, při pečení poléváme vypečenou šťávou, podle potřeby přilijeme ještě horký vývar.

5

Upečené kuře i nádivku rozdělíme na 4 porce a upravíme na talíře. Podáváme přelité vypečenou šťávou a posypané sekanou petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept