Recept

Roštěnky na grilu s pikantní zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 22 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 7 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58849

Ingredience

600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
2 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
Na přípravu zeleniny
1 ks Cibule
2 ks Feferony
1 polévková lžíce Hořčice
1 ks Kapie
2 polévková lžíce Kečup ostrý
100 g Máslo čerstvé
3 ks Okurky nakládané
2 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
30 g Rajčatový protlak
2 špetka Sůl
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
2 stroužek Česnek
Na dohotovení
30 g Křen
200 g Tatarská omáčka
Na Gril
1 dl Olej slunečnicový

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 409 kcal
Kilojoule 1 712kJ
3% Sacharidy 10 g
42% Tuky 31 g
113% Sodík 2 g
39% Bílkoviny 22 g

Roštěnky na grilu s pikantní zeleninou postup přípravy receptu:

1

Roštěnky rozkrájíme, okraje nařízneme, posypeme solí, pepřem, pokapeme olejem. Vložíme do lednice a necháme maso 180 minut odležet. V pánvi rozpálíme máslo a osmahneme do zlatova nakrájenou cibuli. Přidáme na nudličky pokrájenou papriku, okurky, kapie, drobně nasekané feferonky, na tenké plátky krájený česnek. Zeleninu promícháme a vlijeme do ní protlak, kečup, worcester, hořčici. Osolíme, opepříme, vše dusíme za častého míchání do změknutí zeleniny.

2

Gril rozpálíme na vysokou teplotu, potřeme olejem, na rošt vyskládáme připravené roštěnky. Grilujeme je 6 - 7 minut po každé straně.

3

Roštěnky poklademe na jednotlivé talíře,vedle dáme teplou zeleninu. Roštěnky polijeme tatarskou omáčkou, navrch umístíme jemně nastrouhaný křen.

Poznámka

Jídlo podáváme teplé s čerstvým (nebo na grilu opečeným) chlebem. Vhodné jsou také opečené krajíce veky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept