Polévka tzatziki - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka tzatziki
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 58976 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibulka jarní |
600 g | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Máta |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
1 ks | Okurka salátová |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 243,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 280,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Máta, Ocet vinný, Okurka salátová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka tzatziki postup přípravy receptu:
1 | Jogurt dohladka rozmixujeme s vodou, 1/4 očištěné, na kostičky nakrájené okurky, nasekaným česnekem, olejem, octem a mátou. Směs osolíme a opepříme. |
2 | Polévku nalijeme do mísy a vmícháme do ní zbylou nakrájenou okurku. Přikryjeme a necháme nejméně 1 hodinu v chladničce. |
3 | Před podáváním polévku ozdobíme mátou a nakrájenou jarní cibulkou. |
Poznámka
Okurku zbavíme semínek.