Fettuccine s cibulí a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fettuccine s cibulí a smetanou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 5898 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
6 ks | Cibule |
125 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 hrst | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Fettuccine |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 97g |
---|---|
Cholesterol | 56,2mg |
Draslík | 249,2mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 81,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Fettuccine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fettuccine s cibulí a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. |
2 | Mezitím nakrájíme cibuli na tenká kolečka a na rozpáleném másle orestujeme asi 10min doměkka. Poté přilijeme vývar a smetanu a omáčku asi 10min provaříme. Ochutíme solí a pepřem. |
3 | Nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře a dozdobíme hoblinkami parmazánu. |