Jednoduchý recept

Brambory se slaninou a jalovcem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 59240

Ingredience

500 g Brambory
0,5 kávová lžička Jalovec
15 g Máslo
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
175 g Uzená slanina bez kůže
150 ml Voda pitná
4 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 225 kcal
Kilojoule 943kJ
12% Sacharidy 45 g
0% Tuky 0 g
2% Sodík 34 mg
13% Bílkoviny 8 g

Brambory se slaninou a jalovcem postup přípravy receptu:

1

Na rozpuštěném másle zvolna dusíme oloupanou, nasekanou šalotku doměkka. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a ještě několik minut dusíme.

2

Na dno kameninového kastrolu vsypeme vrstvu šalotky, slaniny a oloupaných, na plátky nakrájených brambor. Osolíme, opepříme, přidáme trochu nadrcených jalovčinek a vrstvy opakujeme. Vrchní vrstvu tvoří brambory. Podlijeme vodou, kastrol přikryjeme fólií a vložíme do trouby vyhřáté na 160 stupňů Celsia. Brambory pečeme nejméně 2 hodiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept