Bůček v zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bůček v zelí
Bůček v zelí
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | pskrob |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (17%) |
ID receptu: | 59501 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 dkg | Anglická slanina |
6 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Feferony |
2 kávová lžička | Grilovací koření |
1 ks | Kapie |
1 polévková lžíce | Vepřové sádlo škvařené |
0,5 kg | Vepřový bok |
0,5 kg | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 93,4mg |
Draslík | 289,4mg |
Vláknina | 955,0mg |
Vitamín A | 48,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Feferony, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Česnek, Grilovací koření, Vepřové sádlo škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bůček v zelí postup přípravy receptu:
1 | Na sádle osmahneme na kostky nakrájenou slaninu, ke které přidáme kostičky cibule a papriky a necháme zesklovatět. |
2 | Přidáme bůček nakrájený na kostky a posypeme grilovacím kořením. Osmahneme a zalijeme troškou teplé vody. Za občasného podlévání a míchání dusíme doměkka. |
3 | Mezitím uvaříme v druhém hrnci doměkka kysané zelí. |
4 | Do téměř hotového masa přidáme utřený česnek a chilli papričku. |
5 | Ze zelí slijeme vodu a promícháme ho s masem a ještě chvíli povaříme. |
Poznámka
Podáváme s chlebem.