Jednoduchý recept

Pizza z listového těsta

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Pizza z listového těsta 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (73%)
ID receptu: 59822
Kategorie: Pizza

Ingredience

50 g Anglická slanina
2 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Kečup jemný
1 špetka Kmín celý
400 g Listové těsto
1 polévková lžíce Máslo
1 hrst Mouka pšeničná hrubá
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Paprika
1 špetka Sůl
100 g Sýr Parmezán
4 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 821 kcal
Kilojoule 3 436kJ
21% Sacharidy 77 g
58% Tuky 44 g
27% Sodík 542 mg
50% Bílkoviny 28 g
Pizza z listového těsta

Pizza z listového těsta postup přípravy receptu:

1

Rozmrazené plátky těsta položíme na sebe a na pomoučněném vále rozválíme. Pomocí válečku přeneseme na kulatou formu na pizzu a vytáhneme tak, aby okraje těsta přečnívaly asi 1 cm přes okraj formy po celém jejím obvodě.

2

Pak těsto mimo přečnívajícího okraje potřeme olejem, do kterého jsme přidali utřený česnek. Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky a na másle s kmínem a solí krátce orestujeme.

3

Směs rozložíme na pizzu, pokryjeme slaninou, tu pokapeme kečupem a ozdobíme proužky papriky. Hustě posypeme sýrem, přečnívající okraje přehneme na pizzu a ve středně horké troubě upečeme dozlatova.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Pizza z listového těsta
Byla to rychlovka. Nebylo to špatné, ale příště si udělám svoje těsto na pizzu. Mouka, voda, olej, sůl . Zapojím pekárnu. O moc víc pracné to nebude a žampiony se slaninou a parmazánem určitě ještě zopakuji.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept