Švestkové hody - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestkové hody
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59933 |
Kategorie: | Sladké omáčky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
50 g | Máslo |
2 polévková lžíce | Slivovice |
200 ml | Smetana na šlehání |
200 g | Sušené švestky |
1 balení | Vanilkový cukr |
250 ml | Voda pitná |
Omáčka | |
---|---|
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Slivovice |
300 g | Švestky |
50 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 16,2mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Voda pitná, Cukr krupice, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo, Slivovice, Smetana na šlehání, Sušené švestky, Vanilkový cukr, Slivovice, Švestky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Švestkové hody postup přípravy receptu:
1 | Švestky zalijeme vodou a necháme přes noc nabobtnat. Druhý den je zbavíme pecek, pokrájíme na kousky a spolu s máslem, slivovicí, moučkovým a vanilkovým cukrem rozmixujeme dohladka. |
2 | Smetanu našleháme do tuha a po částech do ní vmícháme rozmixovanou švestkovou směs. Vše necháme důkladně vychladit, rozdělíme do misek a přelijeme švestkovou omáčkou. |
3 | Omáčka: Víno s pokrájenými švestkami a cukrem zvolna vaříme asi 10 minut pod poklicí, pak vše prolisujeme sítem, vmícháme slivovici a necháme vychladnout. |