Opilý meloun - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opilý meloun
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | WeNdY96 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (73%) |
ID receptu: | 59947 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
8 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Hrozinky |
8 polévková lžíce | Koňak |
1 ks | Meloun vodní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 116g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 81,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Meloun vodní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrozinky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koňak nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Opilý meloun postup přípravy receptu:
1 | Hrozinky necháme přes noc namočené v koňaku. |
2 | Meloun rozkrojíme, dužinu pokrájíme na malé kousky a zbavíme semen. Pak jí lehce promícháme s cukrem a hrozinkami s koňákem. |
3 | Vše důkladně vychladíme a před podáváním rozdělíme do misek. |