Jednoduchý recept

Sýrové bulky

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Sýrové bulky 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 60076

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
1 ks Droždí sušené
150 g Gouda
350 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Sůl
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 360 kcal
Kilojoule 1 507kJ
15% Sacharidy 53 g
12% Tuky 9 g
0% Sodík 2 mg
27% Bílkoviny 15 g

Sýrové bulky postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme hladkou mouku, droždí, cukr a sůl. Přilijeme vlažnou vodu a vypracujeme těsto, které necháme přikryté čistou utěrkou kynout 1 hodinu.

2

Z těsta vytvarujeme bochánky a urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem. Necháme je ještě 20 minut kynout.

3

Potom na každý bochánek položíme plátek sýru.

4

Sýrové bulky pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 20 minut dozlatova.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Sýrové bulky
Podle tohoto receptu jsem připravovala 7 bulek = 7 porcí. Těsto je velice úsporné, bez tuku a s vodou, z tohoto těsta dělávám i bagety. Moc dobře se s ním pracuje. Pečivo by se nemělo nechávat do druhého dne, jelikož ztvrdne. Co se týká sušeného droždí, tak doporučuji přečíst doporučení od výrobce, jsou menší sáčky na půlkilo mouky a mám i větší sáčky na kilo mouky. Takže sušené droždí bych spíš psala v gramech. Zaměnila jsem sýr za Eidam a dávala jsem poloviny plátků. Celý plátek překryje shora celou bulku. Za mě palec nahorusmile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept