Píchaná buchta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Píchaná buchta
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 60275 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
250 g | Cukr krupice |
0,5 balení | Cukr vanilka |
0,5 balení | Kypřicí prášek do pečiva |
200 ml | Mléko polotučné |
300 g | Mouka polohrubá |
150 ml | Olej rostlinný |
2 ks | Vejce slepičí |
Poleva | |
200 g | Cukr moučkový |
3 polévková lžíce | Kakao |
150 g | Máslo |
4 polévková lžíce | Rum |
Ozdoba | |
100 g | Čokoláda na vaření |
Píchaná buchta | |
1 polévková lžíce | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 42,5mg |
Draslík | 40,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 47,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Olej rostlinný, Vejce slepičí, Cukr moučkový, Rum, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Čokoláda na vaření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Kakao, Máslo nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Píchaná buchta postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme všechny suroviny na těsto a šlehačem je vyšleháme. |
2 | Těsto vlijeme do tukem vymazaného pekáče nebo dortové formy. |
3 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. |
4 | Příprava polevy: máslo rozpustíme a promícháme s moučkovým cukrem, rumem a kakaem. |
5 | Upečený, ještě horký korpus rozpícháme špejlí a zalijeme připravenou polevou. |
6 | Nakonec moučník na povrchu ozdobně přelijeme rozpuštěnou čokoládou. |
Chtěla jsem vyzkoušet buchtu podle tohoto receptu, ale nakonec po důkladném přečtení jsem si recept upravila v tom, že jsem o dost hodně snížila množství cukru a prášek do pečiva dala celý. Poleva byla spíš hustější a nemělo smysl buchtu po upečení rozpíchávat špejlí , poleva zůstala jen na povrchu. Spíš by se měly důlky udělat např obráceným koncem vařečky. Polevy je docela dost, tak jsem už nedávala čokoládu. Pekla jsem na hlubokém plechu s okraji. Já za sebe recept nedoporučuji.