Žloutkový krém s griliášem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žloutkový krém s griliášem
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 60312 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
120 g | Cukr moučka |
40 g | Griliáš |
70 g | Mouka pšeničná hladká |
7 dl | Smetana |
7 ks | žloutek |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr moučka, Griliáš, Smetana nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Žloutkový krém s griliášem postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu svaříme smetanu. |
2 | Než se svaří, rozšleháme v míse žloutky, přidáme cukr a šleháme do hladké hmoty. Poté přimícháme mouku. |
3 | Do směsi zašleháme zhruba polovinu horké smetany. Šleháme pečlivě, aby se směs nesrazila. Hotovou směs přilijeme do hrnce do zbylé horké smetany. Mícháme a dbáme, aby se směs nepřichytávala dna. Vaříme až do požadované hustoty. |
4 | Hotový krém vlijeme do mísy, přimícháme griliáš a za občasného míchání necháme vychladnout, poté přikryjeme a necháme v lednici vychladit. |
Poznámka
Krém místo griliáše můžeme ochutit podle vlastní fantazie.