Koláč s višněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s višněmi
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 60375 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 ks | Citron |
2 polévková lžíce | Cukr moučka |
125 g | Cukr třtinový |
0,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
135 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vanilkový lusk |
3 ks | Vejce slepičí |
800 g | Višně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 149,7mg |
Draslík | 314,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí, Višně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citron, Cukr moučka, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč s višněmi postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 170 °C, dortovou formu vymažeme 10 g másla. |
2 | Vanilkový lusk rozřízneme a tupou stranou nože seškrábneme dužninu. Citron omyjeme, z poloviny nastrouháme kůru, z celého vymačkáme šťávu. Višně bez pecek a stopek opláchneme a necháme okapat. |
3 | Zbylé změklé máslo v míse ušleháme do pěny s hnědým cukrem, solí, citronovou kůrou a šťávou a s vanilkou. Poté přidáváme postupně vejce a mouku s kypřicím práškem. Dobře promícháme a vlijeme do připravené dortové formy. Vršek poklademe višněmi a koláč pečeme zhruba 50 minut v předehřáté troubě. |
4 | Upečený koláč ve formě necháme asi 15 minut zchladnout a poté z formy vyjmeme a necháme vychladnout na mřížce. Před podáváním koláč posypeme moučkovým cukrem. |