Zeleninové lasagne s cuketou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové lasagne s cuketou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | 0sonizna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (98%) |
ID receptu: | 60575 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
15 g | Bazalka |
1 ks | Cuketa |
400 g | Lasagne |
1 ks | Lilek |
50 g | Máslo čerstvé |
600 ml | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
0,3 kávová lžička | Muškátový oříšek |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
800 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
10 g | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 32,0mg |
Draslík | 413,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 440,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,6mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lasagne, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bazalka, Lilek, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové lasagne s cuketou postup přípravy receptu:
1 | Lilky a cukety nakrájíme na kolečka - osolíme a necháme vypotit. |
2 | Bazalku natrháme a dáme do mísy spolu s rajčaty. Rukama rozdrtíme. |
3 | Připravíme si bešamel - rozpustíme máslo, přidáme mouku a rozmícháme mléko. Okořeníme muškátovým oříškem a solí. |
4 | Olejem vymažeme pekáč. Na spodek dáme trochu bešamelu, pak plát lasagní. Na to zeleninu a rajčata a bešamel - pak plát lasagní a opakujeme. |
5 | Poslední vrstou je plát lasagní, bešamel a ten posypeme parmazánem. |
6 | Pečeme 50 minut na 180 °C. |
Poznámka
Přidat můžeme špenát a plátky sušené šunky.