Koláč pórkový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč pórkový
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6072 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
150 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
100 ml | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 274,3mg |
Draslík | 337,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,0mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Pórek, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč pórkový postup přípravy receptu:
1 | Vypracujeme těsto z mouky, másla, soli a vody. |
2 | Necháme 30 minut odležet. |
3 | Očistíme pórek a odkrojíme zelené části. |
4 | V osolené vodě povaříme bílé části pórku a necháme okapat. Nakrájíme ho na kolečka, šunku na kostičky a sýr nastrouháme. Ušleháme se žloutky smetanu a přidáme strouhaný sýr. |
5 | Z těsta vyválíme placku, kterou dáme do vymazané formy. |
6 | Rozložíme na ni pórek a šunku. |
7 | Osolíme, opepříme, okořeníme, zalijeme smetanou s vejci a sýrem a zapečeme. |