Koláč s medovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s medovou náplní
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 60773 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
60 g | Cukr krupice |
1 ks | Droždí sušené |
120 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko plnotučné |
500 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
Na náplň | |
50 g | Cukr moučka |
300 g | Mandle plátky |
200 g | Máslo čerstvé |
200 g | Med včelí |
1 l | Mléko plnotučné |
2 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
3 polévková lžíce | Smetana na šlehání |
Na potření plechu | |
25 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 126g |
---|---|
Cholesterol | 89,8mg |
Draslík | 122,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Droždí sušené, Sůl, Med včelí, Pudinkový prášek - vanilkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka polohrubá, Mandle plátky, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr moučka, Smetana na šlehání nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč s medovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Plech vymažeme máslem, koláč budeme péci v troubě při teplotě 170 °C. |
2 | Mouku, citronovou kůru, sůl, droždí a cukr smícháme v míse; přimícháme změklé máslo, vlažné mléko a dobře vypracujeme. Pod přikrytím necháme zhruba půl hodiny kynout. |
3 | V mezičase si připravíme náplň na potření. V kastrole rozpustíme polovinu másla s medem, smetanou a mandlovými lupínky. Za stálého míchání necháme směs svařit a poté zcela vychladnout. |
4 | Vykynulé těsto rozprostřeme na plechu, propícháme a necháme ještě asi 20 minut kynout. Poté těsto potřeme připravenou směsí, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi půl hodiny. Upečený koláč necháme na plechu vychladnout. |
5 | Připravíme si náplň. Rozšleháme pudinkový prášek v půl hrnku mléka, zbylé mléko dáme vařit. Když se začne mléko vařit, zašleháme do něj rozpuštěný pudinkový prášek, povaříme a necháme za častého míchání vychladnout. |
6 | Zbylé změklé máslo dobře utřeme s cukrem a opatrně, po lžících do něj zatřeme vychladlý pudink. |
7 | Upečený koláč rozkrájíme na 20 – 24 kousků, každý podélně rozkrojíme a naplníme připraveným pudinkovým krémem. |