Mrkvičková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvičková polévka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 6082 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
4 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Petržel kořen |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Vegeta |
1 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 437,2mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 99,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Petržel kořen, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvičková polévka postup přípravy receptu:
1 | Nastrouháme mrkev a petržel, podusíme na másle a zalijeme 1,5l vody. |
2 | Přidáme vegetu a do změknutí povaříme. |
3 | Rozmícháme vejce, přidáme mouku a bylinky dle chuti. |
4 | Vejce s moukou vlijeme do polévky a mícháme, aby nevznikly velké hrudky. |
5 | Osolíme a posypeme bylinkami. |