Krůtí prsa v žampiónové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí prsa v žampiónové omáčce
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 61425 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
50 ml | Sherry brandy |
100 ml | Smetana na šlehání |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
200 ml | Vývar drůbeží |
200 g | Žampiony čerstvé |
Na maso | |
---|---|
600 g | Krůtí prsa |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
Na brokolici | |
1 ks | Brokolice |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 97,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 10,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 119,7mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Žampiony čerstvé, Krůtí prsa, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sherry brandy, Sůl mořská, Vývar drůbeží, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Brokolice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana na šlehání nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí prsa v žampiónové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky, česnek na plátky, cibuli nadrobno. |
2 | V hlubším kastrolu na rozpáleném oleji necháme zesklovatět cibuli s česnekem, přimícháme žampióny a chvíli smažíme. Poté přilijeme brandy, povaříme a vlijeme vývar. Vaříme, až se vývar mírně zredukuje. Přilijeme smetanu, ochutíme solí a ještě asi 5 minut povaříme. |
3 | Opláchnutá krůtí prsa nakrájíme na nudličky, ochutíme solí a pepřem a na rozpáleném oleji restujeme ze všech stran. Poté maso přelijeme žampiónovou omáčkou, povaříme, až se omáčka mírně zredukuje. Před podáváním vmícháme drobně posekanou petrželovou nať. |
4 | Jako přílohu ve vroucí osolené vodě povaříme na růžičky rozebranou brokolici. Vaříme zhruba 4 minuty (záleží na velikosti růžiček), aby nebyla brokolice rozvařená. Poté scedíme a necháme okapat. |
5 | Maso s omáčkou podáváme obložené růžičkami brokolice. |
Poznámka
Jako příloha se hodí bramborové noky.