Čokoládovo-šlehačkový krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládovo-šlehačkový krém
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61746 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
120 g | Čokoláda hořká |
500 g | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 56,0mg |
Draslík | 67,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 6,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládovo-šlehačkový krém postup přípravy receptu:
1 | Smetanu v kastrůlku přivedeme k varu a za stálého míchání v ní zvolna rozpustíme rozlámanou čokoládu. Odstavíme z plotny a směs šleháme ručním šlehačem 1 minutu je třeba dodržet dobu šlehání, aby vznikla homogenizovaná směs. |
2 | Smě potom přendáme do studené mísy, přikryjeme fólií a necháme do druhého dne v chladu. |
3 | Před použitím vychlazenou čokoládovou směs vyšleháme. |
Poznámka
Množství krému stačí k naplnění celého dortu nebo rolády. Krém můžeme stejným způsobem připravit i z bílé čokolády.