Gulášovka "Rychlovka" Ládi Hrušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gulášovka "Rychlovka" Ládi Hrušky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Láďa Hruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (37%) |
ID receptu: | 61877 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
4 ks | Brambory |
1 ks | Bujón hovězí |
1 ks | Cibule |
2 g | Kmín drcený |
5 g | Majoránka |
15 g | Máslo čerstvé |
500 g | Maso mleté - mix |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 ml | Olej rostlinný |
10 g | Paprika sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
750 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 4,6mg |
Draslík | 411,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 107,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Bujón hovězí, Cibule, Kmín drcený, Majoránka, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Maso mleté - mix, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Paprika sladká nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Gulášovka "Rychlovka" Ládi Hrušky postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji do růžova. Přidáme mleté maso a za stálého promíchávání restujeme asi 10 minut. Poté zaprášíme paprikou a přilijeme vodu. |
2 | Přidáme na kostičky nakrájené brambory, okořeníme podle chuti a pokud chceme mít polévku opravdu silnou, přidáme bujón. Necháme asi 5 minut provařit. |
3 | V druhém kastrůlku si z mouky a másla osmahnutím do růžova připravíme jíšku, kterou poté zavaříme do polévky. |
4 | Polévku s jíškou necháme vařit na mírném plameni dalších asi 20 minut, dokud brambory nezměknou. Těsně před odstavením polévky z plamene přidáme majoránku lehce rozemnutou v ruce. |
Poznámka
Podle chuti můžeme do polévky přidat i polévkovou zeleninu nakrájenou na drobné kostičky, kterou spolu s cibulkou chvilku orestujeme než přidáme mleté maso. Bujón používat nemusíme, přidáváme jej do receptu pouze pro zvýraznění masové chuti.
Bujón jsem nepoužila, ale přidala jsem ještě česnek. Místo másla jsem jíšku udělala taky na oleji, stačí ho nepatrně méně. V tomto receptu je na jednu porci docela dost masa, na polévku může být méně. Palec nahoru.