Recept

Toastové lasagne Ládi Hrušky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 61911

Ingredience

500 g Chléb toastový
1 ks Cibule
10 ml Olej rostlinný
200 ml Protlak rajčatový sterilovaný
200 ml Smetana 12% (konzumní)
25 plátek Sýr Eidam cihla 30%
100 g Sýr Eidam cihla 45%
3 stroužek Česnek
25 plátek Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 421 kcal
Kilojoule 1 763kJ
15% Sacharidy 54 g
20% Tuky 15 g
34% Sodík 680 mg
34% Bílkoviny 19 g

Toastové lasagne Ládi Hrušky postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a česnek na tenké plátky. Cibuli v hrnci orestujeme na oleji po dobu asi 3 minut do zlatova, přidáme česnek a ještě chvilku restujeme. Přilijeme rajský protlak a když se směs začne vařit, přidáme smetanu, promícháme a odstavíme.

2

Na dno zapékací misky vložíme plátky toastového chleba, zalijeme připravenou omáčkou, položíme vrstvu plátků šunky a navrch vrstvu plátkového sýru. Vrstvy takto opakujeme, dokud máme suroviny. Poslední vrstvou bude toastový chléb přelitý omáčkou a navrch posypeme strouhaným sýrem.

3

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 220 °C asi 10-15 minut do zlatova.

Poznámka

Místo tvrdého sýru můžeme použít mozzarellu a na posypání parmazán. Rajský protlak lze nahradit kečupem nebo drcenými rajčaty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept