Zapečené plněné nektarinky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené plněné nektarinky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62033 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
200 g | Bifido bílý jogurt |
160 g | Borůvky |
110 g | Maliny |
2 polévková lžíce | Med květový |
4 ks | Nektarinka |
1 ks | Pomeranč červený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 273,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 362,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Maliny, Nektarinka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bifido bílý jogurt, Med květový, Pomeranč červený nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené plněné nektarinky postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 180°C. Velký červený pomeranč omyjeme, osušíme, nastrouháme z něj lžíci kůry a vymačkáme šťávu. Omyjeme v sítu borůvky s malinami a necháme je okapat. Zralé, ale pevné nektarinky omyjeme, rozkrojíme, odstraníme pecky a poloviny nektarinek poklademe do zapékací mísy slupkou vespod. Střídavě naplníme nektarinky malinami a borůvkami. Ovoce pokapeme šťávou z celého červeného pomeranče, pak misku dáme do předehřáté trouby a ovoce zapečeme. Necháme je v troubě maximálně 8 minut. |
2 | Mezitím vymícháme jogurt s nastrouhanou kůrou a tekutým květovým medem. |
3 | Na každý servírovací talířek položíme 2 poloviny nektarinky (jednu polovinu s malinami, druhou polovinu s borůvkami), ozdobíme je 1 vrchovatou lžíci jogurtu a hned servírujeme. |
Poznámka
Místo nektarinek si můžeme zapéct zralé pevné broskve.