Zdravý recept

Zapečené plněné nektarinky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62033

Ingredience

200 g Bifido bílý jogurt
160 g Borůvky
110 g Maliny
2 polévková lžíce Med květový
4 ks Nektarinka
1 ks Pomeranč červený

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 115 kcal
Kilojoule 482kJ
6% Sacharidy 22 g
3% Tuky 3 g
0% Sodík 1 mg
6% Bílkoviny 4 g

Zapečené plněné nektarinky postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 180°C. Velký červený pomeranč omyjeme, osušíme, nastrouháme z něj lžíci kůry a vymačkáme šťávu. Omyjeme v sítu borůvky s malinami a necháme je okapat. Zralé, ale pevné nektarinky omyjeme, rozkrojíme, odstraníme pecky a poloviny nektarinek poklademe do zapékací mísy slupkou vespod. Střídavě naplníme nektarinky malinami a borůvkami. Ovoce pokapeme šťávou z celého červeného pomeranče, pak misku dáme do předehřáté trouby a ovoce zapečeme. Necháme je v troubě maximálně 8 minut.

2

Mezitím vymícháme jogurt s nastrouhanou kůrou a tekutým květovým medem.

3

Na každý servírovací talířek položíme 2 poloviny nektarinky (jednu polovinu s malinami, druhou polovinu s borůvkami), ozdobíme je 1 vrchovatou lžíci jogurtu a hned servírujeme.

Poznámka

Místo nektarinek si můžeme zapéct zralé pevné broskve.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept